3D animation

Met 3D maak je een enorme impact op de manier waarop je met jouw doelgroep communiceert: het maakt het onmogelijke mogelijk en het onzichtbare zichtbaar. 

Diensten

3D visualiseert het ondenkbare

Met 3D animatie zijn we in staat om het onzichtbare, zichtbaar te maken. Denk aan onder de grond filmen, middenin een vlammenzee, inperstechnieken of gewoon een werkend scharnier tussen een deur. Met focus op design en jouw doelgroep, ontwerpen, modelleren en animeren we voor elke toepassing. Je kunt hierbij denken productgerichte animaties, promotionele animaties of (interactieve) werkhandleidingen. Jouw eigen inbeeldingsvermogen is ineens de grens geworden…

Waarom jouw product in 3D?

3D visualisatie stelt ons in staat om complexe objecten en omgevingen te visualiseren, zelfs nog voordat ze bestaan. Hierbij kun je denken aan landschapsarchitectuur en gebouwen, met bijvoorbeeld een faseringsplan of voor- en na situatie. Maar ook reeds bestaande producten bieden in 3D een heel andere wereld van communicatie. De doelgroep kan online op interactieve wijze informatie krijgen over de producten, denk aan hotspots of interactieve infographics. Hierbij kun je denken aan Sketchfab.

3D toepassingen

3D animatie biedt ongekende mogelijkheden en voordelen!
Het is dé manier om producten op een visueel aantrekkelijke en informatieve manier te presenteren. 

Met productanimaties kun je gedetailleerd laten zien hoe jouw (nieuwe) product eruitziet en functioneert, in een stijl die aantrekkelijker en informatiever is dan traditionele fotografie of video. Met geanimeerde exploded views kunnen we de interne componenten van een product laten zien. Aangevuld met een 360 graden weergave krijgt jouw doelgroep een volledig beeld van het product. Vooral bij wat complexere producten of oplossingen is dit écht een toegevoegde waarde.

Met geanimeerde instructies worden lange tekstuele handleidingen en gebruiksaanwijzingen vervangen.
De gebruiker kan stap voor stap zien hoe ze een product moeten assembleren of gebruiken. 
.

Kortom, de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!

Voordelen op een rijtje

Inzichtelijk maken

De meest voor hand liggende reden is wel dat je in staat bent het onzichtbare zichtbaar te maken. Waar je met geen mogelijkheid met een (foto)camera bij kunt komen, lukt prima met 3D techniek. Complexiteit wordt kinderspel!

Kostenbesparend

Vooral in situaties met het modelleren van fysieke modellen of het organiseren van bijv. foto- of camerashoots, is de keuze voor 3D zeer voordelig. Denk aan werkinstructies zonder de inzet van medewerkers, ruimtes of materialen die nodig om de opstelling te plaatsen.

Toekomst wordt realiteit

Dat wat er nog niet is, kun je wel 3D modelleren en een kijkje in de toekomst nemen van jouw idee en concept. Het helpt enorm bij verkoop en inspiratie sessies waarbij investeringen gedaan moeten worden maar nog slecht/niet een beeld is van wat het gaat worden.

Duurzaam en flexibel

Door minder afhankelijk te zijn van fysieke middelen en de mogelijkheid te bieden om content snel en efficiënt aan te passen, sluit ook 3D animatie aan bij de huidige tijd van verduurzaming en toch heel flexibel te zijn.

Volledige controle

Je hebt volledige controle over elk aspect van de animatie of visualisatie. Je kunt de omgeving, belichting, kleuren, materialen en composities nauwkeurig aanpassen om het gewenste resultaat te bereiken. Met 3D beheers je het tot in het kleinste detail!

Hoe we te werk gaan:

We gaan een film maken over jouw product, hoe mooi is dat?! Dat is niet complex maar vereist wel een gestructureerde aanpak. Met onze meer dan 15 jaar ervaring met 3D animatie hebben we een goede werkwijze ontwikkeld en daar helpen we jou dus mee.

Briefing

Wat moet er getoond worden, wie wil je bereiken en hoe gaat het ingezet worden? Het is essentieel om de verwachtingen vooraf goed op één lijn te krijgen. En dat doen we samen, met jou!

Storyboard/script

Het traject van een storyboard en/of script wordt zorgvuldig en in goed overleg uitgewerkt. Pas wanneer iedereen tevreden is met de boodschap gaan we verder met de productie.

Modelleren

Voordat het animeren van start gaat, worden de 3D modellen gemaakt. JWB is expert op dit gebied en begeleidt dit proces in al haar facetten. Jouw techniek krijgt een gezicht!

Animeren - Rendering - Montage

Nu staan de basis-ingrediënten klaar voor gebruik en kan er geanimeerd worden! De renders die daaruit volgen worden gemonteerd. Jouw techniek komt tot leven in de animatie. Er is nu een pre-final versie, die beoordeeld kan worden. Na akkoord volgt het final renderproces en kan er eventueel een ondertiteling, voice-over en geluidseffecten geplaatst worden.

Final render

Met de definitieve render wordt het eindproduct echt geproduceerd. Een automatisch proces dat vraagt om krachtige hardware. De animatie wordt voorzien van voice over en muziek.

Wat doen we nog meer?

Klaar! Of toch nog niet helemaal…? Dan heb je een fantastische animatie van jouw product, maar dan? Ook met het publiceren en wereldkundig maken van de animatie helpen wij je graag verder!

Een 3D animatie is natuurlijk ideaal voor op je website. Heb je daar vragen over of heeft jouw website eigenlijk nog iets meer aandacht nodig, ook daar helpen we je graag mee! Met onze expertise op het gebied van social media helpen we je graag met het wereldkundig maken van al je relevante content.

Met 3D-animatie maak je een enorme impact op de manier waarop je communiceert met je doelgroep. Het maakt het onmogelijke, mogelijk!

Met een creatieve insteek en technische vaardigheden brengen we jouw unieke en boeiende website tot leven op het digitale podium.

We zorgen voor hoogwaardige content en geavanceerde advertentie-campagnes met als resultaat; interactie, loyaliteit en groei!

Verpakkingsontwerp is een cruciaal onderdeel van productmarketing. Creatief design en technische kennis maakt het verschil!

Waar innovatieve creativiteit en strategie samenkomen om sterke merken te creëren die een blijvende indruk achterlaten.

Over ons

Joining your World to Boost it!

Mensen verwerken visuele content tot 60.000x sneller dan dat we tekst verwerken (wow!) en we weten 80% te onthouden van wat we zien, 20% van wat we lezen en 10% van wat we horen. Niet zo heel raar dus dat we al meer dan 20 jaar opdrachtgevers helpen met het visualiseren van ‘wat-ze-nou-eigenlijk-bedoelen’.

"Uitstekende service en kwaliteit"

JWB levert uitstekende service en kwaliteit. Het team reageert snel en professioneel. Zeker aanbevolen!

Dennis Snip

Onkenhout

"I can highly recommend JWB"

I can highly recommend JWB. Strong identification with the project, creative implementation ideas, very good video as a result.

Patrick Külpmann

aMbooo