Onkenhout 3D animaties

Welkom en leuk dat je een kijkje komt nemen!

Onkenhout is al jarenlang een zeer gewaardeerd opdrachtgever van JWB! Voortschrijdend mogen we hen helpen de mooie toepassingen binnen “Access & Fastening” te visualiseren middels 3D animaties. Met onderstaande selectie geven we een beeld van de mogelijkheden. 

Draaigrendelsluiting met compressie

Het doel is om te laten zien hoe de sluiting door compressie een aantrekkende werking genereert. Hiermee wordt een waterdichte sluiting (IP65 waarde) behaald  en de aantrekkende werking heeft ook als effect dat de constructie trillingsbestendig wordt.

De sluiting is perfect voor gebruik bij bijvoorbeeld boten om trillen te voorkomen. Met 3D in de virtuele wereld hoef je geen cameraploegen naar de haven sturen en kapiteins op te trommelen. Het wordt allemaal zichtbaar vanachter het bureau!

Aardingsnagels zonder lassen of schroeven

Aardingsnagels zijn er in vele soorten en maten. Met deze van Onkenhout aard je zonder te lassen of schroeven en bespaar je enorm veel tijd én kosten. De hoogste tijd voor een ‘vergelijkend onderzoek’ en presentatie.

Hoewel de installatietijd een sterke USP is, was dat voor ons een creatieve uitdaging; hoe laat je iets zien wat normaal gesproken in minder dan een seconde vervormd? In de virtuele omgeving maakten we de aardingsnagel tot op detail na, waarmee we precies konden ‘filmen’ wat het belangrijkste is. Naast unieke cameraposities is het  eenvoudig vertragen van beelden een zeer welkome bijkomstigheid van 3D.

Elektromechanische R4-EM kliksluiting

We mochten de verschillende functionaliteiten van deze elektromechanische kliksluiting visualiseren. Van de elektronische pulsen, de kick-out versie, de status sensoren en de combinatie met mechanisch openen. Kleine technische snufjes die het visualiseren waard zijn.

Het visualiseren van onzichtbare krachten‘ is altijd een uitdaging. Bij de R4-EM was het belangrijk om de communicatie tussen diverse onderdelen goed te illustreren. Hoewel realistisch gezien een stroompuls niet met het oog te vatten is, was het voor ons zaak om oorzaak-gevolg zo duidelijk mogelijk te illustreren. Dat kan betekenen dat je een vertraging maakt om de kijker te kunnen laten volgen wat er nou gebeurt.

Telescoopgeleiders met weerstand tegen openen

In de wereld van telescoopgeleiders is een enorme verscheidenheid. Zo zijn ze er ook met een weerstand tegen openen. Bij een beweging gaan de lades niet zomaar open en in bepaalde situaties is dat erg wenselijk.

Hoe visualiseer je weerstand? Bij deze specifieke telescoopgeleider was het belangrijk om de wrijving met het rubber (aan de achterkant van de geleider) goed te laten zien. Dit deden we door extra aandacht te leggen op de beweging (zie de afremming van het binnenste deel, wanneer het in contact komt met het rubber).

Door dit te tonen in relevante scenario’s waarin de geleider normaal gesproken door externe bewegingen wordt geopend, creëren we herkenbaarheid bij de doelgroep.

Blinde spreidmoeren (high torque)

De werking van een spreidmoer vraagt om inbeeldingsvermogen. De specifieke materialen worden gemodelleerd om de extreem hoge uittrekwaarde te tonen in verschillende toepassingen. De uitdaging zat ‘m voor ons in het natuurlijk vervormen van het materiaal en dat is goed gelukt!

De veelzijdigheid van de blinde spreidmoer is voor Onkenhout een belangrijke USP en voor ons een mooie creatieve uitdaging; binnen 2 minuten moesten 5 toepassingen de revue passeren. Daarnaast vergden sommige toepassingen een scherp oog en referentiefoto’s om deze realistisch en illustratief te krijgen. 

Scharnier - verborgen in zware uitvoering

Dit scharnier heeft een praktische 110º scharnierhoek en kan verborgen gemonteerd worden. Hierdoor kunnen deuren geheel vlak worden gesloten in twee verschillende draaibewegingen, afhankelijk van de montage. Door de zichtbaarheid te vergroten worden de verschillende USP’s sneller duidelijk.
 

Soms heb je lange verhalen nodig om je belangrijkste USP’s uit te leggen, maar soms kan je het product ook gewoon een paar keer open en dicht draaien op locatie! Met simpele lijnen is meteen duidelijk hoe groot de scharnierhoek is, waarbij de diverse toepassingen laten zien voor wie dit product relevant is.

Multisert met kop - schroefdraad voor kunststof

De Multisert van Onkenhout wordt (o.a.) thermisch ingeperst waardoor de behuizing waterdicht kan worden. In samenwerking met de pakking kan er dan een hoge aantrekkingskracht gerealiseerd worden en ontstaat er een waterdichte verbinding.

De creatieve uitdaging bij deze animatie: hoe moeten materialen zich gedragen als je dit met een camera onmogelijk kan filmen? De Multisert ‘verdwijnt’ in het oppervlak, en komt er daarna niet meer uit. Toch kunnen we in 3D zonder problemen het materiaal open snijden, zodat je precies kan zien hoe het plastic zich om de tandjes heen beweegt en wat de kracht van dit product en techniek.

Ook voor jou

Bovenstaande animaties zijn slechts een selectie van wat we al hebben mogen maken. We realiseren ons dat dit zeer waarschijnlijk niet direct en één-op-één aansluit op jouw markt, jouw product, jouw wensen. Maar ook jou kunnen we zeker helpen met het visualiseren van de unieke USP’s voor jouw doelgroep. Daarvoor komen we graag in contact met je en maken we kennis van jouw product en jouw doelgroep!

Immers; we love Joining your World to Boost it!