Every one can!

Een uniek idee kreeg een concrete uitwerking en moest nog letterlijk vorm krijgen. Vanuit een prachtige huisstijl, kwam de Cantainer tot leven en liet zien dat het can: eenvoudig statiegeldblikjes retourneren, zonder gedoe met plakkerige plastic zakken en het statiegeld weer terug in jouw portemonnee.

Blikjes in Nederland
1000000000
USP's
0
Cantainer
0

3D animatie als visualisatie

Mathijs kwam tot de conclusie dat er voor de blikjesdrinkers nog niet een goede oplossing was om de statiegeldblikjes eenvoudig te bewaren en in te leveren. Zo ontstond het idee en met een 3D visualisatie en animatie kwam het idee tot leven. Eindelijk waren er geen 1.000-en woorden meer nodig voor wat hij bedoelde, maar kon het laten zien. Dat zette zijn idee in volgende versnelling!

3D als prototype

Vanuit interesse tijdens de gesprekken, waar de 3D animatie een groot aandeel in had, ontstond de behoefte om te gaan werken aan een prototype. Om dat proces te versnellen en stukken eenvoudiger te maken, merk je de kracht van 3D. Ook bij het vastleggen van de modelrechten bij EUIPO bleek 3D visualisatie een uitkomst!

Website en Stationery

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de later ontwikkelde ‘low-cost’ website cantainer.nl. Alle voordelen voor de eindgebruiker en mogelijkheden voor een opdrachtgever bij elkaar op een eenvoudige maar doeltreffende website.

Voor de communicatie met (potentiële) opdrachtgevers werden briefpapier, een email handtekening, prijslijsten ontwikkeld. Ook voor startups allemaal goed bereikbaar dus.

3D visualisatie en animatie

Het eerste idee kreeg een gezicht; in 3D! De werking en USP's werden uitstekend gevisualiseerd. Het vormde ook de basis voor verschillende prototypes en het uiteindelijke ontwerp.

Ontwerp en vormgeving

We maakten diverse ontwerpen, helemaal afgestemd op de potentiële opdrachtgever. Toegepast in de 3D animatie om te presenteren, kreeg Mathijs de volle aandacht voor het idee.

Prototypes

Het bleef niet alleen bij 'fictie in 3D'; er werden concrete prototypes meegenomen! Omdat alle details van de verpakking in 3D waren uitgedacht, leidde dit tot een zeer vloeiend proces in samenwerking met Drukmakers.